Апартаментът на Кандис Бушнел в Ню Йорк

Може би няма нито едно момиче, което не знае коя е Кандис Бушнел. Тя е автор на популярния “Сексът и градът”. Наскоро екип от Elle Decor посети апартамента й в Ню Йорк и публикува снимките точно преди премиерата на втория филм. Кандис и нейният съпруг Чарлз Аскегард, живеят в една сграда от 1920 г. с атмосферата на тези години – високи тавани, големи камини, малки тераси и големи прозорци.

Апартаментът е купен през 2008 г. и възстановен почти в първоначалния си вид. Атмосферата е много ретро, с отделни детайли в стил арт-деко, френската революция и аналогични ретро препратки.

Домът създава неповторимо усещане за спокойствие. Един от най-интересните акценти в него е жинтидж параван, покрит с огледала, които отразяват светлината от прозореца из цялата стая.

Екип на списание Elle Décor посети писателката в апартамента й в Ню Йорк и публикува кадри от него малко преди премиерата на втората част от киноекранизацията по сериала.

Кандис и съпругът й – танцьорът Чарлз Аскегард, живеят в сграда, строена през 1920 г., и съответно потънала в атмосферата от онези години – високи тавани, огромни камини, малки балкони с големи прозорци.

Апартаментът бил купен през 2008-ма и реставриран до почти оригиналния си вид. Сега в него се забелязват доста елементи, характерни за интериора в САЩ от началото на века, както и мебели от други епохи, които засилват приятното усещане за ненатрапчива еклектика.

Като цяло атмосферата е доста ретро, с дискретни детайли в стил арт-деко, френската революция и подобни ретро-препратки.

Всекидневната създава неповторимо усещане за спокойствие, а единият й ъгъл, превърнат в уютна библиотека, още повече засилва това.

Един от най-интересните акценти в помещението е винтидж параван, покрит с  огледала, който отразява светлината от прозореца и я пренася из цялата стая.

Ориенталски детайли край камината очароват от пръв поглед, придавайки на атмосферата щипка пикантност.

Огледалото над нея е оригинална антика с изключително висока стойност:

Влиянието от Ориента се засилва в другата всекидневна, в която столовете са дървени, а около ниската маса има и малки трикраки столчета.

Кухнята на Кандис е смесица от винтидж дървени шкафове със стъклени вратички и модерни уреди и удобства.

Стените на една от тоалетните пък са покрити с репродукция на смален плакат с портрет на Бушнел, отпечатана върху хартия.

Спалнята съще е с лек ретро уклон.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,