Пролетна украса за Великденската маса

Великден е един от любимите ми празници, който идва съвсем скоро. Всяка домакиня ще си мисли за менюто, така както и как да украси масата. Е, всеки може да получи някои полезни съвети! Както можете да видите от снимките, украсата за Великден, може да създаде безкрайни възможности, но като се има предвид, че много жени живеят зает живот, ето някои идеи, много лесни и бързи за възпроизвеждане.

Свещи, декоративни гнезда, млади зелени клонки, пролетни цветя и зайчета са основните елементи на интериора и декорацията на масата за Великден. Тези традиционни символи могат да бъдат свързани помежду си, за да създадат празничен вид на нашата маса.

Spring Decoration for the Easter Table

Но най-важната украса на Великден е, разбира се, яйцето – символ на новия живот и прераждането. Идейно е да сложим яйцата в гнездо от върба, което също е символ на дома, семейството и любовта.

Spring Decoration for the Easter Table

Цветята, особено луковици, лалета, теменужки и циклама, са подходящи за Великденските плетени кошници. Не е необходимо да се украсява масата с огромни букети. Цветовете могат да бъдат аранжирани в центъра на подноса за яйца, в малки букети или в празни черупки от яйца.

Spring Decoration for the Easter Table

Винаги избирайте една цветова тема за цветя, панделки, свещи и чинии. Като неутрален цвят можете да изберете бели покривки и салфетки. Те могат да бъдат сгънати във формата на стилизирано Великденско зайче (вж. диаграмата).

Spring Decoration for the Easter Table

6

6

7

8

Снимки: Марта Стюарт

Тагове: , , , , , , , , , , ,